Smoothie med melon (lavkarbo)

Ingredienser:

450ml mandelmelk,

60g avokado

30g melon,

20g blåbær,

15g kollagen

2g maca

1g gurkemeie.

Næringsinnhold: 258kcal, fett 16,9g, protein 17,2g, karbohydrater 6,1g, hvorav sukkerarter 4,1g.

 

Maca: Hevdes å virker styrkende på immunsystemet, og bidrar til mer overskudd. God kilde til en rekke mineraler og vitaminer, samt fytosteroler. Et kosthold med høy andel fytosteroler bidrar til å senke kroppens kolesterolnivå. Maca er rik på kalsium, magnesium, fosfor, kalium, svovel og jern. Den inneholder også mye protein og fiber. Maca inneholder også spormineraler som sink, jod, kopper, selen, mangan og silisium, i tillegg til vitamin B1, B2, B12, C og E. Den inneholder 20 forskjellige aminosyrer, inkludert 7 essensielle. Maca skiller seg fra ingefær ved at maca er ett adaptogen som øker kroppens evne til å tilpasse seg stress og utøver en normaliserende effekt på kroppens funksjoner og brukes da for å styrke immunforsvaret og gi overskudd.  Den sies også å kunne øke sexlyst, fertilitet samt kunne redusere symptomer på overgangsalder hos kvinner. Etter at roten tørkes males den til et fint pulver. Smaken av vårt macapulver er ganske nøytral, med en anelse karamell.

Gurkemeie: Mye forskning er utført på den medisinske verdien av det stoffet i gurkemeie som kalles kurkumin.  Denne viktige antioksidanten og  betennelseshemmende innholdsstoffet gir også gurkemeie den skarpe guloransje fargen. Kurkumin er en meget kraftig antioksidant, som også virker regulerende på blodsukkeret. Gurkemeie har i generasjoner vært brukt som et vanlig middel i tradisjonell indisk (ayurvedisk) medisin og andre medisinske systemer i Asia til behandling av artritt og andre betennelsestilstander.

Kollagen hjelper huden å både opprettholde og vedlikeholde fuktigheten. Å lindre tørrhet kan føre til færre fine linjer og rynker. Elastisitet i huden er det som gjør at den kan bevege seg, strekke seg og holde seg fyldig. Utrolig nok begynner hudens elastisitet å avta tidlig i 20-årene! Inntak av kollagen kan bidra til å styrke kollagenfibrene slik at huden føles mer smidig og fastere. Dette kan bidra til å eliminere for tidlig aldring og slapp hud. Tilsetning av kollagen til kostholdet vårt gjennom mat og kosttilskudd kan bidra til å øke utseendet, følelsen og den generelle helsen til huden vår. For at kroppen vår skal produsere kollagen må aminosyrer fra proteinrik mat (fisk, kylling, biff, egg og meieriprodukter) konsumeres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.