Eple smoothie (lavkarbo)

Eple smoothie

Ingredienser:

450ml mandelmelk,

50g avokado,

15g kollagen

15g mct olje

30g eple,

2g kanel,

2g maca

2g gurkemeie.

Næringsinnhold: 380kcal, fett 29,9g, protein 16,8g, karbohydrater 6,8g, hvorav sukkerarter 4,1g.

Maca: Hevdes å virker styrkende på immunsystemet, og bidrar til mer overskudd. God kilde til en rekke mineraler og vitaminer, samt fytosteroler. Et kosthold med høy andel fytosteroler bidrar til å senke kroppens kolesterolnivå. Maca er rik på kalsium, magnesium, fosfor, kalium, svovel og jern. Den inneholder også mye protein og fiber. Maca inneholder også spormineraler som sink, jod, kopper, selen, mangan og silisium, i tillegg til vitamin B1, B2, B12, C og E. Den inneholder 20 forskjellige aminosyrer, inkludert 7 essensielle. Maca skiller seg fra ingefær ved at maca er ett adaptogen som øker kroppens evne til å tilpasse seg stress og utøver en normaliserende effekt på kroppens funksjoner og brukes da for å styrke immunforsvaret og gi overskudd.  Den sies også å kunne øke sexlyst, fertilitet samt kunne redusere symptomer på overgangsalder hos kvinner. Etter at roten tørkes males den til et fint pulver. Smaken av vårt macapulver er ganske nøytral, med en anelse karamell.

Gurkemeie: Mye forskning er utført på den medisinske verdien av det stoffet i gurkemeie som kalles kurkumin.  Denne viktige antioksidanten og  betennelseshemmende innholdsstoffet gir også gurkemeie den skarpe guloransje fargen. Kurkumin er en meget kraftig antioksidant, som også virker regulerende på blodsukkeret. Gurkemeie har i generasjoner vært brukt som et vanlig middel i tradisjonell indisk (ayurvedisk) medisin og andre medisinske systemer i Asia til behandling av artritt og andre betennelsestilstander.

Kanel: Ceylon kanel har et høyt innhold av antioksidanter og er rik på spesielt mangan. Kanel kan bidra til å stabilisere blodsukkeret og kan derfor være ansett gunstig for diabetikere. Kanel kan inneholde virus-, sopp- og bakteriehemmende stoffer. De eteriske oljene i kanel Kan bidra til å stimulere fordøyelsen og lukten av kanel kan bidra til å stimulere hjernen. Ceylon kanel inneholder mye mindre av det potensielt skadelige stoffet kumarin enn den mer vanlige Cassia kanelen, og Ceylon kanel kan derfor være å foretrekke. Barken inneholder opptil 10% flyktige (eteriske) oljer hvor bestanddelen Cinnamaldehyde  finnes. Cinnamaldehyde kan ha kraftige antioksidant-egenskaper og kan bidra til å støtte fett og kolesterol nivåene i kroppen.  Fenol-forbindelser, spesielt polyphenol polymerer, kan bidra til å støtte insulin og blodsukkernivået  og å fremme blodsirkulasjon. Det å opprettholde et sunt blodsukkernivå kan være avgjørende for sunt syn, hjerte, sirkulasjon, nyrer og et sunt nervesystem.

Kollagen hjelper huden å både opprettholde og vedlikeholde fuktigheten. Å lindre tørrhet kan føre til færre fine linjer og rynker. Elastisitet i huden er det som gjør at den kan bevege seg, strekke seg og holde seg fyldig. Utrolig nok begynner hudens elastisitet å avta tidlig i 20-årene! Inntak av kollagen kan bidra til å styrke kollagenfibrene slik at huden føles mer smidig og fastere. Dette kan bidra til å eliminere for tidlig aldring og slapp hud. Tilsetning av kollagen til kostholdet vårt gjennom mat og kosttilskudd kan bidra til å øke utseendet, følelsen og den generelle helsen til huden vår. For at kroppen vår skal produsere kollagen må aminosyrer fra proteinrik mat (fisk, kylling, biff, egg og meieriprodukter) konsumeres.

Legg igjen en kommentar 

Logget inn som tolowcarbsnorge. Rediger din profilLogge ut? Obligatoriske felt er merket med *

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.