Croissanter med ost
Ingredienser:
150g fløte,
100g revet ost,
80g keto fibermel, finner du i butikken vår
50g smør,
10g tørrgjær,
3 egg,
1ts yaconsirup,
1/2 ts salt,
hvitløk pulver.
Fremgangsmåte:
Ha smør og kremfløte i en kjele og varm opp til smøret smelter, ikke la det koke.
Hell over i en bolle og tilsett yaconsirup, egg og tørrgjær.
Bland og sett bollen på et varmere sted og dekk til med et håndkle.
La det stå i 30 minutter og tilsett så melblandingen og saltet.
Sett ovnen til å varmes opp med over- og undervarme på 190 grader.
Bland deigen og la deigen hvile i 5 min.
Rull deigen mellom to bakepapirark til en pizzaform.
Smør begge bakepapirene med olje, det er lettere å forme croissantene etterpå.
Skjær like deler med en pizzakutter, 8 stykker.
Dryss over revet ost og hvitløkspulver om ønskelig.
Rull croissantene og legg på en bakeplate.
Begynn å rulle fra utsiden.
Sett croissantene midt i oppvarmet oven å bake 20 minutter.
Næringsinnhold 100g croissanter 385kcal, fett 32,5g, protein 12,9g, karbohydrater 3,1g, hvorav sukkerarter 1,4g, fiber 17,7g
Næringsinnhold per en croissant 212kcal, fett 17,9g, protein 7,1g, karbohydrater 1,7g, hvorav sukkerarter 0,7g, fiber 9,7g.