Leverpostei
Ingredienser:
500g okselever
500g svin sideflesk
250 gulrøtter
130g smør
100g løk
Salt, peper og vann
Fremgangsmåte:
Skjær løk og gulrot i biter.
Brun løk og gulrot i en panne med litt smør og legg dem i kjelen.
Skjær sideflesk og leveren i terninger.
Brun lett i en panne og tilsett i kjelen.
Tilsett vann i kjelen slik at leveren og kjøttet er i vannet.
Tilsett salt og malt pepper i det kokende vannet.
Kok til kjøttet og leveren er myk og la avkjøles litt.
Ha kjøttet og leveren sammen med løk og gulrot i en kjøkkenmaskin og tilsett kokebuljongen.
Tilsett smør i terninger.
La kjøkkenmaskinen gå til postei er kremaktig.
Tilsett salt etter behov, smak på leverposteien.
Hell leverpostei i boller eller bokser.
La avkjøles og sett boksene i kjøleskapet for å stivne.
Næringsinformasjon per 100g leverpostei: energi 261kcal, fett 21g, karbohydrater 3,4g, protein 14,7g.