Sjokoladekake
Ingredienser:
100 g smør
40 g sjokoladedråper (sukkerfri, eller velg mørk sjokolade)
30 g kakaofiber finner du i butikken vår
30 g kakaopulver (uten sukker, eller velg rå kakao) finner du i butikken vår
20 g bambusfiber finner du i butikken vår
4 egg
90 g erytritol (sukrin)
Sjokoladesaus til kake:
200 g kremfløte
100 g sjokoladedråper (mørk sjokolade)
Hvis du vil ha den søtere, tilsett en sukkererstatning.
Å dekorere:
Mandelflak, frysetørkede bringebær.
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele.
Tilsett sjokoladedråpene i smøret og varm opp på svak varme til sjokoladen smelter.
Tilsett søtningsmiddel til eggene og visp.
Tilsett den smeltede smør- og sjokoladeblandingen i det sammen piskede egget, bland godt.
Bland tørre ingredienser, kakaopulver, kakaofiber og bambusfiber.
Tilsett de blandede tørre ingrediensene i eggedosisen og bland godt til en deig.
Hell røren i en kakeform, anbefalt diameter på formen er 20 cm
Stek i ovnen på 200 grader i 10 minutter
Ta den bakte kakebunnen ut av ovnen og la den avkjøles.
Forbered sjokoladesausen til kaken og litt til servering senere.
Hell kremfløten i kjelen og tilsett sjokoladedråpene.
Varm opp på svak varme til sjokoladen har smeltet.
Tilsett sukkererstatning hvis du ønsker en søtere saus.
Når sausen er avkjølt, heller du litt av den på den avkjølte kaken.
Den andre delen tilsettes ved servering som saus til kakestykker.
Pynt kaken slik du ønsker.
Næringsinformasjon per ett stykke 329 kcal, fett 29,8g, protein 6,6g, karbohydrater 3.4g, hvorav sukkerarter 1.5g.