Beskrivelse: Vi jobber daglig med å utvikle brødbakemikser for personer med ulike matintoleranser. Samtidig sørge for at blandingene ikke inneholder konserveringsmidler. Spesialbrød er spesielt fordi det ikke inneholder de fleste allergifremkallende stoffer. Brødblandingen er gjærfri og inneholder ikke kornmel. ToLowCarbs Norge bruker heller ikke mandel mel i sine blandinger, slik at det også er et valg for personer med nøtteallergi. Det er kun kullsyreholdig vann som skal tilsettes bakeblandingen og dette gjør brødet egg fritt og melkefritt også. Sukkererstatninger er det som kan forårsake fordøyelsesproblemer for mange mennesker, selv om effekten er vanskeligere å vurdere og ofte vet vi ikke engang hvordan man mistenker sukkererstatninger. For å støtte fordøyelsessystemet er det tilsatt bioinulin til brødblandingen, som er et prebiotikum og gir næring til tarmmikrofloraen. I blandingen er det brukt gult linfrø mel som vi maler selv for å opprettholde andelen gode fettstoffer i bakeblandingen og lengst mulig holdbarhet. Linfrø er rike på essensielle fettsyrer og fiber, karotener, vitamin A, B, E, D, PP og F og andre verdifulle stoffer. Det er også potetfiber i brødblandingen, som består av en kombinasjon av uløselige og løselige fibre, som begge er viktige for god fordøyelse. Uløselige fibre øker volumet av tarminnholdet og sikrer en mer regelmessig tarmfunksjon. Chiafrø tilsettes også i brødblandingen. Chiafrø er fulle av vitaminer og mineraler, en utmerket kilde til fiber, protein og antioksidanter, og den beste plantebaserte kilden til omega-3 fettsyrer. Kort sagt utelukker Spesialbrød de fleste stoffene som forårsaker matallergi i blandingen, men inneholder mange næringsstoffer som er gunstige for helsen.
Det trenger: 550g kullsyrevann
Nettovekt 325g
Næringsinnhold 100 gram tørrblanding: 1305kJ/312kcal, fett 17,5g hvorav mettet 0,3g, protein 14,5g, karbohydrater 6,2g, hvorav sukkerarter 1g, fiber 44,8g, salt 3,4g.
Næringsinnhold 100g ferdig brød (600g) 196kcal, fett 17,1g, protein 5,2g, karbohydrater 1,9g, hvorav sukkerarter 0,2g, fiber 6,6g