Mel av økologisk kokos som er tørket og finmalt. Rikt på fiber og proteiner. Til baking av kaker og brød.
Brukes i bakverk og i proteinbarer.
Du kan erstatte opptil 25 % av hvetemelet i tradisjonelle bakeoppskrifter med kokosmel. Da blir bakverket også naturlig søtere og du kan bruke mindre søtningsmiddel. Du tilfører også mer fiber og reduserer mengden av kalorier og karbohydrater i bakverket. Men du må bruke 40 % mer væske til kokosmel enn andre meltyper.
Skal du bake med bare kokosmel så må du bruke mange egg for at bakverket skal henge sammen.
Kokos inneholder fett, fiber og mineraler som for eksempel magnesium. Det er svært rikt på kostfiber og proteiner
Kokos inneholder fettsyrer som er mellomlange, og de kan ha en mer gunstig helseeffekt enn lange mettede fettsyrer.
Næringsinnhold per 100 g;
Energi 1306.0 kj / 312.0 kcal
Fett 12.8 g
> Hvorav mettet 11.9 g
karbohydrater 17.5 g
> Hvorav sukkerarter 16.5 g
Fiber 30.5 g
Protein 16.5 g
Salt 0.325 g