Inulin er en vannløselig fiber som fremmer omsetningen av karbohydrater og fett og opprettholder optimal mikroflora i tarmen. Mikrobiologiske studier har vist at inulin er en gunstig matkilde for de gunstige bakteriene som finnes i fordøyelseskanalen vår og endrer dermed forholdet mellom bakteriesamfunnet som lever i fordøyelseskanalen i en gunstig retning for oss. I tillegg forbedrer prebiotika* som inulin og oligofruktose opptaket av kalsium og magnesium, noe som sikrer sterke bein. Inulin binder og fjerner fra kroppen overflødig kolesterol og giftige stoffer som produseres i tarmen. Inulin er en god diettmat for diabetikere, fordi strukturen og smaken til dette karbohydratet ikke påvirker blodsukkernivået nevneverdig. Som en delvis ufordøyelig fiber, akselererer inulin funksjonen til tarmene og forhindrer dermed helseproblemer som følge av forstoppelse. Samtidig er det imidlertid ikke verdt å spise for mye inulin, da det kan forårsake oppblåsthet hos en person i begynnelsen. Begynn å innta inulin med mindre mengder, da kan det utvikles en artsrik og balansert mikroflora (gunstige melkesyrebakterier) i tarmen som skaper grunnlag for et sterkt immunforsvar.
Næringsinnhold 100 gram: 840kJ/208kcal, fett 0g hvorav mettet 0g, protein 0g, karbohydrater 8g, hvorav sukkerarter 8g, fiber 88g, salt 0,2g.