Guargummi er et tilsetningsstoff (E412) som brukes som fortykningsmiddel, geleringsmiddel, melbehandlingsmiddel og bulkmiddel. Guargummi kommer fra frøene til Cyamopsis-treet, som er hjemmehørende i India. Dette produktet brukes i næringsmiddelindustrien som fortyknings- og geleringsmiddel i blant annet supper, potetmos, desserter, sauser og majones.
Bruk: For milde geléer (ved bruk av ugjennomsiktige væsker, som melk) bruk 0,35 % guargummi.
For varme geléer bruk 0,5 guargummi og 0,35 % xantangummi (varme supper, sauser).
For varme geléer, terriner, hva som kan kuttes, bruk 0,2 % guargummi og 0,4 % agaragar.
Guargummi økologisk
59.00 kr ink. MVA
Næringsinnhold per 100 gram: 176kcal, fett 0g, protein 0g, karbohydrater 1,22g hvorav sukker 0,5g, fiber 85,36g.
Nettovekt 200g
Kategori: BAKEVARER