Kakaofiber – Kakao med nesten ingen karbohydrater
Før du har prøvd kakaofibrene, ville du ikke mistenke at skallet til kakaobønnen har nesten samme smakintensitet og kvalitet som bønnene selv. Fordelen med lavkarbo er næringssammensetningen til fiberen som er ekstrahert fra skallet. Du har nesten ingen brukbare karbohydrater og nesten ingen sukker. Til gjengjeld imidlertid store mengder verdifull fiber, mineraler, fett og protein. Produksjonsprosessen er rent fysisk, produktet inneholder ingen ekstra kjemiske stoffer og er 100 % naturlig. Innholdet av tungmetaller og plantevernmidler er langt under akseptable standarder.
Kakaofiber er hentet fra de beste kakaobønnene og deretter ekstremt finmalt (ned til 1/50 mm) ved hjelp av en spesiell prosess. Som et resultat kan de knapt skilles fra god kakao når det gjelder smak og konsistens, men de har bare en femtedel av karbohydratene. Fargen er brun. Smak og lukt karakteristisk for kakao, uten fremmed ettersmak eller lukt. Alle som ikke ønsker å gi avkall på en god sjokoladesmak, men ønsker å holde karbohydratene til et minimum, vil elske kakaofiber. Det høye fiberinnholdet gjør dem ideelle for spesielt kaker.
Kan brukes som tilsetning i bakervarer, konfekt og meieriprodukter. Den erstatter 30 % til 100 % kakaopulver i bakevarer og sjokoladeprodukter.
Næringsinformasjon per 100g/258 kcal, fett 7,82g herav: mettede fettsyrer 4,5 g, karbohydrater 2,5 g hvorav sukkerarter <0,5 g, fiber 59 g, protein 17,3 g, salt 0,2 g