Det vi i lavkarbo- og keto-verdenen kaller bambusfiber er faktisk bambusmel. Dette melet er laget av fibrene til den gigantiske bambusen. Etter rengjøring og tørking males fibrene og resultatet er et karbohydratfattig, svært fiberrikt, hvitt mel.
Naturproduktet er vanligvis hentet fra den spiselige gigantiske bambus/drage-bambus (Dendrocalamus asper eller Bambusa aspera) . Denne typen bambus vokser først og fremst i Sørøst-Asia og er en av de raskest voksende treplantene i verden. Den blir opptil 25 meter høy og ca 20 cm tykk og vokser mellom 90 og 120 cm per dag. Bambusmel er laget av de fiberrike delene av bambusplanten. Plantedelene renses etter innhøstingen og frigjøres for sekundære stoffer. Etter vask må de tørke godt. Fibrene males deretter til et fint pulver
I Low Carb Bakery kan du bake luftig lavkarbobrød med bambusfibre. Vannbindingskapasiteten til bambusfibre er mellom 3 og 5 g vann per gram bambusmel. På grunn av deres høye absorpsjonsevne reduserer de fuktigheten i nøttemelbrød. Dette gjør oss i stand til å produsere brød som, i det minste visuelt, kommer veldig nært brød laget med hvetemel.
På grunn av det høye fiberinnholdet på over 98 %, brukes bambusfibre i næringsmiddelindustrien for fiberanrikning og kalorireduksjon.
Næringsinformasjon per 100g/ 196kcal, fett 0,2g, karbohydrater 0,1g, hvorav sukker 0,1g, kostfiber 97g, protein 0,2g, salt 0,13g.
Oppskrifter: Tortilla