Kakaopulver alkaliseres for å nøytralisere surheten i bønnene. Denne prosessen sørger for at pulveret blir mørkere, er lettere oppløselig. Kakaopulveret får dessuten en sterkere, men samtidig mykere kakaosmak.
Etter høsting skilles de ferske kakaobønnene fra kakaofrukten. Bønnene blir deretter fermentert, tørket og renset. Bønnene knuses deretter til nibs (kakaonibs) og skallene fjernes. Kakaonibsene alkaliseres, stekes og males til kakaomasse. Kakaosmøret separeres ved hjelp av hydraulisk pressing. Kakaomassen males til kakaopulver.
Kakaopulver brukes som bakeingrediens eller til å lage desserter.
Næringsinfo per 100 g: Energi 1637.0 kj / 394.0 kcal, fett 20.0g, hvorav mettet 12.4g, karbohydrater 17.8g, hvorav sukkerarter 0.9g, fiber 26.3g, protein 22.6g, salt 0.7g.